8 okt. 2009

Uppdatering

Syprojektet har fått halka efter lite igen dessvärre. Har fullt upp med finskakursen och annat.
Imorgon åker jag till Stockholm där jag spenderar natten, och på lördag bär det av till Västerås.
Där ska jag delta i den första på-riktigt-lektionen i finskakursen. Är jättenervös och sådär, men det ska nog gå bra. Just nu känns det som att det värsta är att jag ska åka kl 4.30 inatt, tillbringa hela morgonen på tåget för att anlända i vår huvudstad, som jag inte är överförtjust i.
Men jag överlever nog resan, på lördag kväll är jag ändå hemma igen, och förhoppningsvis ikapp med att uppgifter så att jag snart kan börja sy. :)

Och Tobias, du frågade i kommentaren om mitt senaste inlägg vad jag tycker om hösten... Jag måste dessvärre göra dig besviken genom att säga att jag njuter för fullt. Sommarens slut kan visserligen ses som bedrövligt, men det är ändå otroligt mysigt. Vindstilla dagar med röda och gula höstlöv med en matchande gråblå himmel är precis lika vackra som en dag då man, trots att man avskyr att springa, rusar igenom regnet med vinden piskande mot ansiktet.
Raggsockorna har hittat till fötterna, filtarna är draperade över axlarna. Jag uppskattar lugnet i mitt rum, med en kopp te och en bok (eller studier) när stormen rasar utanför.
I morse tog jag en morgonpromenad med hunden och det var härligt kyligt, halsduken värmde lagom och höstkappan slipper hänga i ett skåp.
Visst kan jag också hata kylan som tränger sig på när man ska sova, och regnet som faller precis då man ska gå och handla. Spårvagnar som vid varje årstidsbyte får de, förmodligen väl inplanerade av en högre makt, många förseningar som förmodligen kommer göra att jag missar mitt tåg imorgon.
Men om denna högre makt får för sig att låta mig hinna med tåget trots allt, så ska jag sitta och titta ut på höstundret och njuta av att naturen är otroligt vacker,
även när den är döende.

1 kommentar:

Tobbe sa...

Spännande med lektionstillfällen på en lördag! Och i ärlighetens namn håller jag faktiskt till viss del med om höstens uppenbara charm. Och det är trevligt att kunna mysa till det ordentligt med lite film och självtid i höstrusket!
Lycka till med resan, lektionen och överlevandet i den ogästvänliga huvudstaden!