29 dec. 2008

Dags för..

Nyårsfunderingar. Många snackar ju om nyårslöften. Man funderar på vad man ska sätta upp för omöjliga mål för år 2009. Jag har tidigare år också haft löften och planer, men det mesta glömmer man bort, eller struntar i. Man tänjer på gränserna på det nya årets lagar. Skjuter upp och ignorerar. (ignorera; inte fästa avseende vid, inte låtsas om, inte bry sig om, bortse från, avsiktligt förbise, negligera, strunta i)
Jag har satt upp mål som att äta mindra onyttigheter, sluta med min chokladpanik, börja träna mer, spara pengar, göra läxorna i tid, gå till skolan varje dag. Fail. Allt failar, förr eller senare. Man blir pressad och stressad och det blir jobbigt. Det funkar kanske för en del, som har självdisciplin nog att t ex minska drastiskt på det årliga chokladintaget.

I år tänker jag strunta i nyårslöften. Istället tänker jag följa uppmaningen jag har följt det senaste månaden. Den består av ett enda ord. (Några synonymer till detta ordet är drivkraft, intresse, viljeriktning, inspiration, lust, sporre.)

Motivation.

Skål för ett år i lycka.

(Lycka; djup glädje, glädje, djup tillfredställelse, sällhet, salighet, upprymdhet, eufori )

1 kommentar:

Tobbe sa...

Ett år av lycka OCH minskat chokladintag?!? Vilken motsägelse!!!