15 mars 2009

Insikt

Jag har på riktigt nu faktiskt insett att det inte riktigt går att strukturera ihop en livsstil som det skulle krävas en halv Sanna till för att klara av. Halvtid går bra. Heltid funkar nog. Heltid OCH halvtid, tillsammans- samtidigt- funkar inte.
Jag har tagit beslutet att lägga ner hela grejjen med historiatentorna. När jag redan ligger efter med en tenta och dessutom har en hel hög med andra saker att göra så känns det som att det är det bästa jag kan göra nu. Jag ska fortfarande ta del av kursen och gå på föreläsningarna dock, dem vill jag inte missa.
I admit my defeat - men jag har lärt mig mycket om hur studierna på den nivån funkar.
Jag har arkeologikursen fortfarande, som det är två tillfällen kvar på. Om en månad börjar kursen Grekisk mytologi, det ska bli intressant!
Tid att hinna med andra saker finns nu, det ser jag fram emot.

"Från och med idag, den 27 februari, ska jag testa att förändra min livsstil i trettio dagar. Från stress, press och att inte få någonting gjort så bra som jag hade önskat, ska jag försöka gå till en stil där -det ofta nämnda ordet- motivation och ambition, och framför allt välmående är nyckelord. "

Man kan nog säga att jag lyckades på sätt och vis. När man är mitt uppe i känslor och tillstånd är det svårt att se klart. Man får ibland ta ett steg tillbaka, titta och analysera och vara objektiv, för att se vad som är bra och vad som kan göras bättre. Jag ville hinna med allting samtidigt, och trodde jag kunde lyckas med bara 24 timmar varje dygn. Jag glömde nog bort att jag behöver ha ett liv också, och att lägga ner en av kurserna kommer göra att det blir ypperligt bra det här. :)
Mitt mål var trots allt inte att lyckas bra med dessa kurserna- det är fortfarande att hitta lyckan. Jag tog fel väg och gick vilse, men nu är jag tillbaka på ett rätt(are) spår.

Cirka tio dagar återstår fortfarande på min livsstilförändring, för det har jag inte gett upp. En insikt förändrar lite men inte allt.

Min vän från stockholm åker f.ö hem idag. Har varit glatt med hans sällskap (även om jag ibland har blivit plågad, torterad, halvt misshandlad). Ikväll går jag tillbaka till real life och ska fundera ut ett lite nytt schema. Jag ska dessutom planera ändringarna i mitt rum, här ska ändras!

1 kommentar:

Tobbe sa...

Livet är nog det bästa tillfället som vi har att lära oss om våra begränsningar. Hellre att ha försökt och testat, än att ha tagit den enklaste av alla vägar. Jag är fortfarande imponerad av dig.
Välmående och lycka är ypperligt bra mål att ta sig mot!
Så säg, fick du något kul i födelsedagspresent?