1 mars 2009

Tjuhu

Så, mitt experiment artar sig ganska väl. Det visade sig dock att jag var lite överambitiös med läsningen, jag har fått bevisa för mig själv att man KAN inte läsa så mycket på en dag, iaf inte om jag följer min studieteknik. ^^ Så läsplaneringen får jag göra om så den blir lite mer realistisk.
Min optimism försvann en stund igår, och jag satt uppe rätt länge på natten och bara tänkte. Men vem tänker logiskt mitt i natten egentligen?
Nyttigheten sprack igår också, jag var helt enkelt tvungen att ha noblesse. Det var ju trots allt lördag! Men jag lovar, jag SKA träna idag! ^^ Och köpa frukt. Mumma.
Igår shoppade jag och mamma på second hand. Fyndade ett par plagg igen, köpte två par pussel och två stoooora, röda muggar. (Varm choklad med massa grädde skulle passa perfekt i dem!) :D Alltihop för 115 kr. Helt otroligt. :)
Idag blir det mer läsning, ska nog få klart John M. Hobsons kapitel, och påbörja boken "Kvinnor i västvärlden". Spännande, spännande... :P
Egentligen skulle jag läst McKay idag, men jag spyr på McKay. Hemska, tjocka, svåra engelska bok. xD Jag har nog hittills läst kanske 10 sidor i den boken.

Hobson är riktigt intressant dock. Han söker i din bok motbevisa den gamla vanliga idén om att västerlandet alltid varit ledande (eurocentrism), och att österlandet varit underutvecklat. I själva verket var det tvärtom, ändra fram till 1800. :) Idag kommer jag läsa om bl. a myten om Christofer Columbus och myten om Johann Gutenberg. Detta är ju två snubbar man fick höra mycket om i grundskolan, och trott varit rätt betydande. Men tydligen inte. Får se vad Hobson har att säga om saken. ^^

För övrigt så börjar idag nedräkningen. 11.

2 kommentarer:

Tobbe sa...

Oj, vad härligt beläst du börjar bli! Lär du dig mycket, tycker du?

Sanna-Maria sa...

Tja, jo det är ju klart jag lär mig en hel del. ^^ Det vore svårt att inte göra det. :)