7 feb. 2010

Förändring

Från att ha tappat all lust och motivation (igen, jag vet) till att vilja dansa av glädje och göra min framtid underbar för att kunna dela med mig av den underbarheten..

Jag vill stå på en sommaräng, full av maskrosor och smörblommor under en blå himmel med vita fluffmoln, vända blicken uppåt och blunda när solen sticker mig i ögonen och snurra runt runt med armarna utsträckta. Tills jag faller av yrsel och lycka och bara skrattar, skrattar tills jag får ont i magen och ögonen tåras.

Och jag vill att du står bredvid, först med ditt sneda leende som jag älskar och sedan brister ut i skratt och slänger dig i gräset bredvid mig.

Där vi ligger i gräset och får maskrosfläckar på kläderna och skrattårar i ansiktet pustar vi till slut ut. Blicken du ger mig är allvarlig. Mer seriös. Fylld med fundersam kärlek och samtidigt ömhet. Jag blir lite nervös och pulsen ökar samtidigt som den saktar ner. Du sträcker dig fram, rör med ett finger längs min kind mot hakan och jag blundar. Tiden stannar till lite och hjärtat hoppar över ett slag, bara av din beröring.
"Jag ska måla ditt ansikte" säger du medan du låter fingret vandra över mitt ansikte.
I vilken färg, frågar jag.
"Vacker".

1 kommentar:

Tobbe sa...

Förlåt att jag har dröjt med min kommentar. Jag har varit ordlös, faktiskt helt betagen av dina ord.
Att falla med (och för) dig hoppas jag få göra i all framtid. Ingen har någonsin varit såhär söt mot mig.
"Kom ihåg hur påträngande obehaget från textläraren S. var", skrev jag i din almanacka en dag. när jag minns tillbaka på den tiden minns jag inte det påträngande obehaget från textläraren. Jag minns skratten som vi delade, hur flummiga vi kunde bli mot lektionens slut, hur vacker din röst var när jag fick ringa och väcka dig på fredagarna, hur skönt det var att ha dig nära när skoldagarna var sega. Utan dig skulle jag nog inte ha ett enda minne ifrån studenten, textlektionerna eller mörkrummet. Du fick mig alltid att orka med skolan, även om jag inte mådde särskilt bra jämt. Jag har svårt att se att jag skulle orkat med allt det utan dig där.
Jag vill upptäcka livet och världen med dig.