24 aug. 2009

Mitt ständigt återkommande tema och tankemönster - Motivationsjakten

Jag får gräva djupt för att hitta lite motivation, och vad värre är, just nu behöver jag nog massor av den. Dig, dig, dig.
Sommaren har varit lugn och trevlig, relativt fröjdefull trots att jag inte har gjort så mycket. Resan till Finland följdes av några veckors sjukdom men nu har jag äntligen tillfrisknat. Orken att göra saker försvann totalt ett kort tag, men nu är det dags att köra igång igen.
Jag har fastnat i mina (tja, obefintliga) rutiner och måste bryta mitt mönster av att fastna vid datorn, sova för länge på dagen och vara uppe halva natten, utan att få mycket vettigt gjort.

Idag har jag betalat räkningarna, och ska städa samt ta en lång promenad med hunden ikväll.
Jag har lite planer på gång också, men jag ska nog akta mig från att göra upp ett alltför pressat schema. Så gör jag alltid när jag ska ta tag i allt och fixafixa och så slutar det med att man har tagit sig vatten över huvudet och mest.. tja.. drunknar i alltihop?

För er som undrar, så ska jag köra igång för fullt med blepptäcket igen, för det vill bli färdigt i år helst.

Jag har stora planer för mitt rum, som ska göras om helt. Tänkte ägna ett par timmar idag åt att rota fram saker jag kan slänga eller ge bort, då jag inte kommer få plats med alla saker jag har sedan när det blir klart.

En hemlig plan håller på att smidas också, och det är kort och gott ett självtest. Mer om detta längre fram. ^^

Det är alltså dessa tre större planer jag har just nu, som jag kommer skriva om här. Peppa mig gärna, eller skratta åt mig för all del. (Det kommer säkert finnas skäl för båda förr eller senare.)

Nu, dags för dammsugning. :O

2 kommentarer:

Rebecca sa...

Ooh en uppdatering :D
Ska bli kul att se hru allt går ^^

Tobbe sa...

Oj, dina hemlighetsfulla planer gör min nyfiken som en rumpnisse! Men jag känner mig också smått orolig.Vuxenvarning:
"Jag har fastnat i mina (tja, obefintliga) rutiner och måste bryta mitt mönster av att fastna vid datorn, sova för länge på dagen och vara uppe halva natten, utan att få mycket vettigt gjort."
Jag vet inte hur du tänker, men enligt mig så låter meningen häröver som en väldigt trevlig förklaring över hur du faktiskt lyckas anamma ledigheten och ägna dig åt något väldigt viktigt - nämligen att inte göra något viktigt alls!
Men men, klart du kommer peppas ifrån alla håll och kanter. Jag hejar på dig!